Vad är
WordPress?

WordPress är ett av de vanligaste webbpubliceringsverktygen, eller hemsidesprogrammen på vanlig svenska. Det kan användas för att skapa företagswebbplatser, e-handelsbutiker, bloggar, forum, sociala nätverk och mycket mer. Det är populärt och väletablerat och används miljontals webbplatser i hela världen. Det är förberett så att det även blir rätt i mobiler och plattor, det som kallas responsivt.

Det helt gratis att ladda ner WordPress programvara och börja bygga en hemsida. Man lägger WordPress på det webbhotell man valt och sen bygger man upp en struktur med sidor, menyer och sådant. Men man vill ju att den skall vara snygg också. Det finns också tusentals gratismallar för att designa sidan, men de som är gratis är ofta begränsade i vad man kan åstadkomma. Jag rekommenderar därför att man köper en professionell mall så att man kan få sidan att se ut precis som man vill.

I nästa steg lägger man till så kallade Plugins, eller Tillägg på svenska. Det är små tilläggsprogram för allt möjligt. Det kan vara ett bokningssystem för dig som vill ha tidsbokning för dina kunder, intranät med medlemsinloggning för föreningar, språkhantering för dig som vill ha en sida på flera språk osv. Många är gratis, andra får man köpa.

WordPress är även sökoptimeringsvänligt (SEO) och välkänt av Google och andra sökmotorer. Om man lägger lite tid på att ange bra nyckelord och sökmeningar och att preparera sidan ordentligt, kan man absolut hamna högt upp i Googles rankning och hittas av kunderna.

 

Vad är WooCommerce?

WooCommerce är ett gratis e-handelssystem som läggs till en installerad WordPress. WooCommerce har laddats ner över 13 miljoner gånger och är världens vanligaste system för e-handel och produktkataloger flest.

Med kombinationen WooCommerce och WordPress så får du det mesta du behöver för hantering av produkter, ordrar, betalningar och kunder.

Med WooCommerce får du en webbutik där du kan sälja fysiska produkter som skall skickas till kunden, digitala varor som skall laddas ner, hantera prenumerationer eller medlemskap i föreningar. Med tilläggsprogram kan du erbjuda automatiska månadsbetalningar och olika betalningsmetoder. Det fungerar med Klarna, Swisch, betlakort och andra tjänster såsom PayPal.

Du kan ha internationella kunder, hantera lager, moms och fraktkostnader, erbjuda kuponger och rabattkoder. 

Det finns över 300 tilläggsfunktioner, vissa gratis, andra får man betala för. 

WooCommerce är ett komplett e-handelssystem. Det fungerar på alla typer av webbhotell, men skall du driva handel rekommenderar vi att du väljer ett som är lite dyrare och säkrare.